Babské kuře
Kuřecí maso celé kuře |
1 ks |
Brambory 5-6 větší |
6 ks |
Majoránka | 1 lžička |
Česnek | 3 stroužek |
Kmín | 1 špetka |
Pepř | 1 špetka |
Vegeta | 1 lžička |
Vejce | 4 ks |
Housky případně rohlíky |
3 ks |
Cibule | 1 ks |
Sádlo | 2 lžíce |
Uzená slanina | 150 g |
Mléko nebo voda |
1 dl |
Sůl | 1 špetka |
Postup :
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma vejci. Vznikne nám bramborákové těsto (bez mouky).
V druhé míse nakropíme na kousky pokrájené housky mlékem, nebo vodou. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se dvěma vejci, přidáme vegetu a vmícháme osmaženou slaninu s cibulí.
Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj promíchanou směs. Kuře rozpůlíme a osolíme. Vložíme jej do směsi na pekáč kůží dolu, trošku ho přitlačíme (dosáhneme toho, že kuře si vytvoří jakési „hnízdečko“). Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměr měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.Zdroj: http://www.recepty.cz/
Náhledy fotografií ze složky Různé jídla